Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

joi, 23 iunie 2011

ROMANII, POPOR FARA TARA (VII)

Uneori limbajul cifrelor este mai expresiv si mai realist prin forma sitnetica pe care o contine si pe care o reda cu un ridicat impact. Sa facem asadar putin uz de cifre pentru a exprima starea natiunii noastre:
-         in 1989 eram peste 23 de milioane de romani, iar acum am ramas putin peste 20 de milioane, din care peste 4 milioane au fost nevoiti sa apuce caile strainatatii pentru a nu muri de foame, ei si familiile lor;
-         a fost instrainat prin tradare, jaf si abuz un  patrimoniu national de peste 700 miliarde Euro;
-         pe cale de consecinta, in timp, pierderile s-au agravat, existand estimari conform carora se poate considera că s-au pierdut, în intervalul 1989-2008, circa 3.900 miliarde de euro, ceea ce echivalează cu de 33 ori Produsul Intern Brut al României pe anul 2010 (118 miliarde de euro);
-         de la lipsa oricarei datorii externe si o rezerva valutara de peste 15 miliarde $ (luand in consideratie si creantele existente la 31.12.1989) am ajuns acum in umilitoarea pozitie de avea o datorie externa de peste 120 de miliarde Euro;
-         de la ritmuri de crestere economica de 10% am ajuns la procentaje negative, iar acum ne bucuram cand se anunta un cat de mic avans (fie el si de 0,6%);
-         de la un ivatamant si asistenta de sanatate asigurate gratuit, s-a ajuns la un invatamant scump si la un adevarat genocid in ceea ce priveste sistemul de sanatate.
Am ales aceste exemple pentru a ilustra in cateva cifre genocidul la care a fost supus poporul roman de aproape 22 de ani incoace.
Celelalte aspecte ale ditrugerii deliberate si denaturarii la care am fost expusi de-a lungul aceleiasi perioade le-am abordat, printre altele, in articolele:

ROMANII, POPOR FARA TARA (IV)
ROMANII, POPOR FARA TARA (VI)
INTRECEREA IN TRADARE
NEVOIA DE SOLIDARITATE ACTIVA
Experimentul ROMANIA
GENOCIDUL ROMANILOR
ROMANIA ASERVITA
CARNAVALUL TRADATORILOR
EPURAREA ROMȂNIEI
DESTRAMAREA ROMANIEI
DE LA PEŞCHEŞUL TURCESC LA PAŞALÂCUL FMI
NU SE MAI POATE FACE NIMIC
Experimentul ROMANIA intra in faza finala

Am fost asadar loviti mortal, dar, cu toate ca ne clatinam, nu ne vaitam si ne pastram credinta si speranta in bunele noastre randuieli pe care le avem in sange si care pur si simplu se transmit deja genetic de la o generatie la alta si pe care asteptam momentul prielnic in care le vom putea revalorifica spre renasterea noastra spirituala si materiala, intr-un fel de ciclu istoric, prin care neamul nostru a mai trecut, iesind mereu in mod miraculos tot mai intarit.
Insa cee ce se petrece acum in tara noastra ne pune la grea incercare rabdarea noastra proverbiala nascuta din bun simt si din dorinta de a nu gresi in judecatile noastre.
Liota de minoritati de toate genurile: etnice, imorale, vicioase, infractionale s.a. care s-a infipt la putere in urma loviturii din 1989 incepe sa depaseasca orice masura si se comporta ca si cum in tara asta nu ar mai exista romani, ci numai minoritari.
Asistam ironic, de ani de zile, la modul abuziv in care aceste minoritati de toate felurile sunt discriminate pozitiv, adica li se acorda drepturi din ce in ce mai mai desantate in defavoarea marii majoritati, iar ele, incurajate, isi continua rocambuleasca comportare, emitand pretentii din ce in ce mai exagerate si ridicole. Traim astfel intr-o continua atmosfera de carnaval, in care anormalul si extremismul sunt propagate spre satisfactia continua a minoritarilor si chinuirea fara limite a majoritatii covarsitoare.
Aceasta majoritate covarsitoare este constituita din noi, romanii si cred ca trebuie sa punem piciorul in prag si sa incepem sa ne cerem si noi drepturile noastre care sunt consfintite in legile ce guverneaza Romania.
In acest sens doresc sa ridic urmatorul aspect: dupa cum stim maghiarii au inceput in decembrie 1989 si continuat in 1990, prin diverse metode cel putin abuzive, o sustinuta epurare a romanilor din judetele Harghita si Covasna, actiune consemnata si intr-un Raport adoptat de Parlamentul Romaniei in octombrie 1991.
Intreb: ce masuri reparatorii s-au luat pentru acesti romani, abuzati si alungati din rosturile lor, in propria tara?
Nici macar nu li s-a cerut iertare pentru actiunile criminale la care au fost supusi!
Ei ar merita sa fie despagubiti irevocabil prin acordarea de compensatii sub forma de terenuri in chiar judetele din care au fost alungati, pentru ca acolo era casa lor si nu odata, ci de doua ori!!! 

Niciun comentariu: