Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

joi, 30 decembrie 2010

GANDURI LA CUMPANA ANILOR

Simt nevoia sa reafirm ceea ce am repetat de mai multe ori: in fiecare zi imi spun ca nimic nu ma mai poate mira, dar a doua zi ma trezesc uimit peste masura de ceea ce se imtampla cu noi.
Totusi imi spun ca daca mai am capacitatea de a ma mira de samavolniciile cotidiene inseamna ca inca nu am renuntat la principiile unei bune oranduieli si ca mai nutresc asa, acolo, un bob de speranta ca acestea pot fi reinstaurate.
Sper tot timpul ca romanului i-a venit la cap mintea cea de pe urma si o sa inceapa sa intrebe strident si cu insistenta unele lucruri precum urmatoarele:

- unde au disparut patrimoniile material si financiar ale Romaniei create cu eforturile intregului popor in perioada socialista, a caror valoare estimativa (numai a celor ce au fost jefuite pana acum)  este de circa 700 miliarde euro?!
- unde au disparut fondurile si baza materiala remarcabile constituite in aceeasi perioada pentru sanatate, recuperare, invatamant, recreere, cultura si sport?
- unde sunt patrimoniul sindical si fondurile de pensii care, ele singure, bine manageriate si investite ar fi asigurat in mod perpetuu necesarul pentru alimentarea actualului mult comentat si subtiat fond de pensii?
- si, in rest, vorba unui cantec: viata noastra, ce-ati facut cu ea?

Este inadmisibil ca un grup de tradatori si acolitii lor sa dea tara pe degeaba stapanilor lor straini, in numele unei iluzorii democratii si a unei securitati aleatorii (impotriva cui?) care cere sacrificii romanesti pe campuri de lupta ce nu au nicio legatura cu securitatea tarii noastre.
In urma actelor de tradare a acestui grup oligarchic Romania a ajuns ca India, spre exemplu.
Ma folosesc de acest exemplu pentru ca in urma cu circa 30 de ani am avut sansa sa ajung in India si ceea ce am vazut acolo m-a marcat pentru tot restul vietii. Acolo oligarhia conducatoare reprezinta cam 5% din populatie si detine toate bogatiile tarii. Restul de 95% din populatie este foarte saraca, cumplit de saraca. Pe vremea aceea am fost socat sa vad atata mizerie, saracie si indiferenta si ma intrebam cand oare vor putea si bietii indieni sa ajunga sa traiasca la nivelul poporului roman. Acum acest lucru aproape ca s-a intamplat, dar nu fiindca au progresat indienii, ci fiidca noi am regresat atat de accentuat.
As vrea sa vad odata terminat acest cosmar desantat al jafului, crimei organizate si neorganizate, minciunii si smecheriei agresive, viciilor profesate sub masca drepturilor omului, democratiei de casta, generatoare de privilegii care se aplica numai unui procent infim al membrilor societatii romanesti.
As dori ca romanii sa se trezeasca din hipnoza si sa nu mai faca jocurile papusarilor, alegand in schimb sa isi spuna raspicat cuvantul si sa isi apere cu curaj valorile morale si materiale traditionale.
As vrea sa se termine odata cu practicarea acestei coruptii generalizate care perverteste sufletele curate ale romanilor si care ii ameteste atat de tare ca nu mai stiu ce vor si ce are intr-adevar valoare.
Romanii trebuie sa se adune si sa puna stavila murdariei care a fost trurnata peste noi si, luandu-si inimile brave in dinti si uneltele in maini, sa treaca la curatenia generalizata, redevenind solidari si increzandu-se in valoarea poporului nostru.
Sa mai muncim si pentru noi si pentru propasirea neamului!
Inca odata fac apel sa: fim solidari, caci am fost adusi in situatia de a nu mai avea decat doua cai de a birui. Exista calea pasnica si de mai lunga durata prin care va trebui sa izolam complet pegra abatuta asupra noastra si sa o lasam sa piara pe limba ei, privind-o cel mult ironic, atat timp cat nu ne va fi pusa in primejdie de moarte existenta (oare am atins acel stadiu?) si exista si calea “terapiei de soc” pe care putem sa o aplicam pentru scaparea mai grabnica de pegra bolnavicioasa, asumandu-ne resposabilitatea viitorului natiei noastre.
Nu va mai lasati dusi cu presul! Poporul roman a suferit si alte vitregii cumplite in istoria sa milenara, dar intotdeuna a iesit miraculos din acele incercari, mereu mai intarit.
Fie ca Noul An sa ne aduca mult curaj, hotarare, demnitate, solidaritate si combativitate pentru renasterea spiritului romanesc!
La multi ani!

Cititi si: INTRECEREA IN TRADARE

            NEVOIA DE SOLIDARITATE ACTIVA

            ROMANII, POPOR FARA TARA (IV)

            ROMANII, POPOR FARA TARA (VI)

            STAREA DE APATIE

            URMATI CALEA CEA DREAPTA

2 comentarii:

AA spunea...

La multi ani cu sanatate, fericire si noroc! Un an nou plin de bucurii pentru toti romanii!!!

Anonim spunea...

VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE