Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

sâmbătă, 20 august 2011

ADEVARUL DESPRE UNGURI (IX)


Aritmetica ministrului culturii, UDMR-istul Kelemen Hunor, atunci cand vine vorba de alocarile bugetare pentru restaurarea monumentelor din judetele Covasna si Harghita a fost cat se poate de clara pana acum: 2% pentru monumentele romanesti, 98% pentru cele maghiare.
Pentru a dovedi inca odata opiniei publice nationale si internationale cat
de "asuprita" este comunitatea maghiarilor din Romania, am solicitat Ministerului Culturii si Patrimoniului National, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor (foto), situatia alocarilor bugetare pentru restaurarea monumentelor din judetele Covasna si Harghita.
Situatia de mai jos este halucinanta... Alocarile bugetare pentru monumentele din judetele Covasna si Harghita in mandatul actualului ministru al culturii, UDMR-istul Kelemen Hunor, sunt de 7.385.427 lei pentru monumentele maghiare si de doar 141.720 lei pentru monumentele romanesti din cele doua judete.
Daca ne raportam la perioada 2004-2009, alocarile bugetare sunt de 4.564.553 lei pentru monumentele maghiare si de doar 250.640 lei pentru monumentele romanesti din zona Covasna-Harghita.
Cateva concluzii care se desprind din aceste date:
- actualul ministru al culturii, UDMR-istul Kelemn Hunor, a cheltuit din fonduri publice in mandatul sau, adica in perioada 2010-2011 suma de 7.385.427 lei, fata de 4.564.553 lei cheltuiti de acelasi minister in perioada 2004-2009. Un calcul simplu ne arata faptul ca actualul ministru a cheltuit in doi ani de mandat pentru finantarea monumentelor maghiare cu 39% mai mult in doi ani decat s-au cheltuit in total in cei sase ani din perioada 2004-2009.
- este evident faptul ca prezenta UDMR la guvernare a blocat finantarea monumentelor romanesti din zona Covasna-Harghita, in perioada 2004-2011.
- Piata Mihai Viteazu din centrul municipiului Sfantu Gheorghe se afla in reperatii de mai bine de patru ani de zile, autoritatile publice locale, controlate de UDMR, afirmand ca nu sunt bani pentru repararea ei. Aceasta situatie dovedeste cat se poate de clar ca avem de-a face nu cu rea vointa din partea UDMR, ci efectiv cu un sovinism maghiar infect, pus in sluja distrugerii monumentelor romanesti din judetele Covasna si Harghita.
- aceasta situatia dovedeste odata in plus cat de nociv este episcopul curvar Laszo Tokes, cel care afirma de peste 20 de ani ca maghiarii din Romania sunt epurati etnic.


 

Sursa: http://tanasadan.blogspot.com/2011/08/criza-e-doar-pentru-prosti-peste-73.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FLcFjg+%28Dan+Tanasa+-+Contribuabilul+tupeist%29

Niciun comentariu: