Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

vineri, 16 iulie 2010

APEL

"Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tara mea de glorii, tara mea de dor?
Bratele nervoase, arma de tarie,
La trecutu-ti mare, mare viitor!"

Mihai Eminescu


Am pornit acest blog cu speranta ca-mi voi putea aduce o contributie, oricat de mica, la dezmeticirea romanilor din insidioasa adormire indusa de ticaloasele vremuri pe care le traversam si a-i determina sa se solidarizeze in jurul calitatilor spirituale si morale pe care le detine acest popor pentru a face fata agresiunii la care este supus de catre dusmani mai mult sau mai putin vizibili.
Doresc sa participe cu comentarii toti romanii de bine, care vor sa contribuie la restaurarea starii sanatoase de spirit a universului romanesc prin: rememorarea marilor izbanzi ale neamului nostru, constientizarea pericolelor care ne ameninta imediat sau in perspectiva, revalorizarea bunelor oranduieli si a bunului simt, consolidarea valorilor morale, lupta impotriva raului pentru extirparea acestuia din societatea noastra, tragerea de invataminte din evenimentele parcurse, contributia cu sfaturi la formarea unui portofoliu de consiliere, revitalizarea unui curent de intrajutorare reciproca, demontarea tuturor minciunilor, divulgarea tuturor faptelor rele si instaurarea adevarului.
Va rog pe toti cei care puteti si doriti sa va aduceti obolul la acest demers sa nu ezitati a va expune punctele de vedere.
Atentionez ca nu vor fi acceptate formulari indecente, rauintentionate sau extremiste deoarece doresc sa combatem si sa invingem raul cu binele, sa-l erodam pana cand adeptii lui se vor rusina si il vor abandona sau se vor ascunde infricosati.
Cu Dumnezeu inainte!

3 comentarii:

Tim Ronin spunea...

Frumos mesaj. Felicitari !
Mergem inainte, in mod intelligent, pentru o Romanie curata si atenta fata de proprii cetateni.
Vezi si proiectul GIS-SSR :
http://ordinulnegru.blogspot.com/2010/07/gis-ssr.html

AA spunea...

Frumoasa initiativa, subscriu si eu. Intrebarea este de unde incepem?

Ion Olteanu spunea...

Multumesc pentru interes si incurajari.
Sper sa reusim sa recream o stare de spirit snatoasa care sa contracareze actuala ciuma innegurata instalata peste neamul nostru. Trebuie sa readucem speranta, increderea si solidaritatea, in jurul calitatilor noastre nationale, pe care altii nu le au, dar le bagatelizeaza pe ale noastre tintind la a le reduce spre anihilare, cu scopul de a ne supune neconditionat.
Daca este nevoie, sa incepem prin a o facem de la om la om, pana cand vom ajunge ca aceasta dorita stare de spirit sa se raspandeasca si sa prevaleze!
Daca vom reusi, cu siguranta vom gasi si metodele de a continua si a o dezvolta spre generalizare, in beneficiul tuturor Romanilor.
Dumnezeu ne-a facut ca neam si ne-a dat a tara, iar noi trebuie sa ii aducem rodul nostru!