Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

vineri, 20 august 2010

VREME TRECE, VREME VINE

“Te întreaba si socoate
  Ce e rau si ce e bine;”

Glossa – Mihai Eminescu

Omenirea a facut de-a lungul istoriei sale multe salturi inainte de tot atatea ori de cate ori s-a luptat cu raul, l-a identificat si l-a supus oprobiului, straduindu-se sa-l indeparteze din din viata de zi cu zi.
Raul are insa doua puteri subtile: are nenumarate fete si stie sa si-o disimuleze pe fiecare intr-una a binelui.
Nu este de mirare ca pacatul originar a fost introdus in viata omului prin minciuna si seductie, practicate cu maiestrie de parintele tuturor relelor. De atunci a inceput batalia omului cu raul si, de-a lungul timpului, ea s-a multiplicat si diversificat, functie de fetele aratate de acesta.
Ajunsa aprope de finalul profetit, batalia nu se mai da pe fata, caci raul s-a disimulat in intregul sau in bine. Ea a devenit una aparent indefinita, intre doua armate total disproportionate; cea a raului, care taraste dupa ea mjoritatea locuitorilor pamantului, amagindu-i ca se afla pe calea cea buna, si cea a binelui, care lupta aproape in van si fiind dezavuata, imputandu-i-se ca se opune progresului si binefacerii.
Interesanta rasturnare de situatie: raul, din vanat a ajuns vanator, iar binele, din motorul dezvoltarii umane a ajuns retrograd!
Ce este de facut in aceasta situatie?
Asa cum ne indeamna si marele nostru poet national, spiritul cel mai curat al romanismului, in versurile de mai sus, va trebui sa cercetam spre a cunoaste adevarul cu scopul de a putea discerne ce este bine, de ceea ce este rau.
Este o certitudine venita si din invataturile lasate de Iisus Christos: “veti cunoaste adevarul si adevarul va va elibera”.
Revenind in zona concreta a vietii de zi cu zi, asta inseamna ca va trebui sa continuam lupta stramoseasca de devoalare a raului si de a-l expune oprobiului pana la erodarea sa completa, cu aceeasi consecventa cu care el isi schimba fetele si seduce tot mai multi aderenti la armata sa dezgustatoare.
Fibra noastra nationala s-a construit cu rabdare si cu jertfe greu de cuantificat, aduse pentru pastrarea valorilor morale crestin-ortodoxe.
Ultimii 20 de ani au adus insa acea rasturnare de situatie pe care o aminteam mai sus. Sub ochii nostri raul isi trambiteaza victoriile si le prezinta poleite cu o aura mincinoasa care sa le dea alura de binefacatori celor mai josnice specimene umane, iesite din tenebrele unei conspiratii negre care incearca sa isi mondializeze prezenta si sa isi indeplineasca visul secular: fondarea imperiului monocolor al intunericului.
In lupta noastra cea buna, nu trebuie sa incetam a demasca toate aceste specimene josnice si cozile lor de topor si a mentine aprinsa flacara justitiara care sa aduca la lumina faptele lor, astfel incat in ziua dreptatii si a judecatii sa actionam cu rapiditate si in cunostinta de cauza pentru a putea face curatenia izbavitoare.

Nu disperati nicio clipa, caci “Ce e val, ca valul trece…”

Niciun comentariu: