Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

marți, 6 mai 2014

Consiliul Președintelui Rusiei pentru Societatea Civilă a postat accidental rezultatele referendumului din Crimeea. Doar 15% au votat pentru anexare


Consiliul Președintelui Rusiei pentru Societatea Civilă a postat accidental rezultatele referendumului din Crimeea, anunță Forbes. Materialul a fost rapid scos de pe site

 Pe site-ul Consiliului Președintelui Rusiei pentru Societatea Civilă și Drepturile Omului a apărut, în 5 mai, o postare în care apărreau rezultatele referendumului din Crimeea, scriu jurnaliștii de la Forbes. Materialul a fost șters imediat, „ca și cum ar fi fost deșeu radioactiv". Raportul Consiliului despre referendumul din Crimeea arăta o prezență la vot de maximum 30%, iar din aceștia, doar jumătate ar fi votat pentru anexare.
Astfel, soarta peninsulei a fost decisă de 15% dintre cetățeni, care au votat pentru alipirea la Federația Rusă, „sub stricta supraveghere a soldaților înarmați cu puști Kalashnikov.
Rezultatul oficial al scrutinului din Crimeea, prezentat în toată presa, a arătat că 97% dintre votanți au fost pentru anexare, iar prezența la urne a fost de 83%. Niciun observator internațional nu a fost acceptat la referendum.
„Rezultatele oficiale ale Kremlinului: 97% dintre cetățeni au fost pentru anexare, prezența la vot a fost de 83%, iar procentul de crimeeni care au votat în favoare a fost de 82%.
Rezultatele prezentate de Consiliul Președintelui pentru Drepturile Omului: 50% dintre cetățeni au fost pentru anexare, prezența la vot a fost de 30%, procentul de crimeeni care au votat în favoare a fost de 15%", mai spun jurnaliștii americani.
Oamenii lui Putin au retras, rapid, raportul de pe site-ul Consiliului, dar Svetlana Gannushkina, o membră a asociației, a vorbit despre acest lucru la Kanal 24, susținând că votul din Crimeea a „discreditat Rusia mai mult decât ar fi visat să o facă un agent străin".
Vladimir Putin ar plănui să repete scenariul din Crimeea la referendumul din 11 mai, din Donețk.
Consiliul Președintelui Rusiei pentru Societatea Civilă și Drepturile Omului este un for consultativ, format din jurnaliști și activiști pentru drepturile omului, care îl consiliază pe președinte în probleme legate de respectarea drepturilor omului.

Niciun comentariu: