Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

joi, 5 iunie 2014

100 de milioane de euro, pretul tradarii „baronilor” in favoarea autonomiei maghiare!


Serviciile secrete romanesti sunt in stare de alerta maxima, dupa ce una dintre structuri ar fi reusit monitorizarea unei vizite secrete pe care premierul Ungariei  ar fi facut-o recent la Satu Mare. Si chiar daca incursiunea pe teritoriul Romaniei a durat doar doua ore, autoritatile de la Bucuresti au fost puse pe jar de intalnirea de taina dintre Viktor Orban si unii lideri ai UDMR si PSD.

Iar rezultatul acestei intrevederi purtate in conditii conspirative maxime a dinamitat pur si simplu, in doar cateva zile, intreaga scena politica din zona de nord-vest a tarii. Unde, in ultima vreme, functiona perfect, cel putin din punct de vedere al combinatiilor de milioane de euro din bani publici si europeni, o noua grupare transpartinica. Formata din liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, „taticul” acestuia de la centru, nimeni altul decat vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Stef si cumnatul acestuia, liberalul „inrosit” Ovidiu Silaghi. Numai ca Mircea Govor l-a tradat pe acesta din urma si le-a dat cu flit celorlalti parteneri de afaceri, miza tradarii fiind, dupa cum reiese dintr-un raport informativ incendiar intrat in posesia noastra, suma de100 milioane de euro, reprezentand contractele din fonduri europene  ale APASERV SA Satu Mare. Pe care, la „rugamintea” lui Viktor Orban, le-ar putea imparti „frateste” cu noii sai aliati udemeristi.

Ramane Liviu Dragnea cu buza umflata?
Satul de atentia cu totul nedorita acordata afacerilor derulate in Teleorman, judetul pe care-l pastoreste de atatia ani, Liviu Dragnea a fost nevoit sa gaseasca alte zone pentru a-si pune la lucru firmele de casa. Iar principalul refugiu unde si-a mutat societatile comerciale controlate din umbra a fost Satu Mare. Unde se putea sprijini atat pe „protejatul” sau, liderul local al partidului, Mircea Govor,  cat si pe presedinte CJ, Adrian Stef, si pe cumnatul acestuia, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Si asa a inceput sa dea tun dupa tun. Mai intai, de acum celebra firma de constructii TelDrum s-a procopsit cu contractul pentru constructia Autostrazii Tarii Oasului, a carei finantare este asigurata de guvernul Romaniei prin fonduri europene, o cota de finantare fiind alocata si de catre CJ Satu Mare. O alta firma care are punctul de lucru in Alexandria, desi sediul social este in Piatra Neamt, a primit sapte milioane de euro din programul ISPA pentru introducerea retelei de apa si canalizare in Satu Mare. A urmat o alta firma din Moldova, de aceasta data din Botosani, dar controlata prin intermediari de catre gruparea Dragnea – Stef – Silaghi – Govor, suspectata ca a cotizat atat la campania pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, dar si la ultimele alegeri europarlamentare si care a primit contracte pe banda rulanta. Numai ca, in loc sa sarbatoreasca succesul castigarii unui mandat de parlamentar pentru Ovidiu Silaghi, pe care Liviu Dragnea i l-a bagat pe gat lui Victor Ponta, cei patru lideri politici au ajuns in pragul rafuielii. Si asta dupa ce Mircea Govor pare sa le fi dat „pas” fostilor parteneri, care il suspecteaza acum ca a devenit „pionul” udemeristilor. Interesant este insa ca, la randul lor, cumnatii Adrian Stef si Ovidiu Silaghi nu sunt deloc siguri daca Liviu Dragnea chiar a ramas cu buza umflata, cum se vaita, sau totul nu este decat o regie pentru a masca intrarea vicepremierului in noua combinatie nasita de insusi premierul Ungariei.

Scapat de sub controlul lui Ponta
Astfel ca, in timp ce Liviu Dragnea este negru pentru ca ar fi ramas fara „fabrica de bani” satmareana, proaspatul parlamentar Ovidiu Silaghi se simte tradat de toata lumea. Mai ales ca, pe vremea cand era ministrul Transporturilor, la rugamintea partenerilor sai de afaceri, ar fi aprobat realocarea sumei de 54 de milioane de euro de la aeroportul din Baia Mare catre cel din Satu Mare. De altfel, Silaghi a cerut inclusiv sprijinul lui Victor Ponta pentru ca noii sai colegi de partid sa-si respecte cuvantul dat inainte de campanie si de dezertarea sa de la PNL, numai ca i s-a transmis ca Mircea Govor a scapat si de sub controlul presedintelui PSD. Situatia generalizata de „dat la gioale” este cel putin ciudata dupa ce, tocmai la ordinul lui Victor Ponta, Silaghi incepuse deja preluarea in forta a controlului asupra organizatiei PSD, dandu-i la o parte cu nonsalanta si sictir pe oamenii lui Govor si promovandu-si propriii colaboratori peste tot unde sunt surse de venit. La randul sau, premierul se declara la sedintele de partid profund nemultumit de activitatea organizatiilor pesediste din zona de nord a tarii, asa ca este greu de stiut de unde a pornit aceasta isterie generala. Asta daca nu cumva se adeveresc informatiile ca „jaful” proiectat, in formula initiala, al fondurilor APASERV a esuat in urma „tradarii” lui Mircea Govor.
Pacea de la Satu Mare
„Turbat” de furie este si Adrian Stef, cel care, la rugamintea cumnatului sau Silaghi, i-ar fi intors lui Mircea Govor servicile facute prin primirea glorioasa facuta fostului liberal la PSD Satu Mare. Insa contractele alocate firmelor de casa ale lui Govor au ramas fara raspuns. Drept urmare, acesta  isi suspecteaza fostul tovaras ca a schimbat macazul dupa ce a dat de gustul fondurilor europene, mult mai banoase decat cele guvernamentale. Totul dupa ce, asa cum sustin sursele noastre, la Satu Mare s-ar face un experiment periculos pentru siguranta nationala a statului roman. Astfel, Mircea Govor i-ar fi vandut pur si simplu politic pe Silaghi si pe Stef (ramane de vazut daca si pe Dragnea)  la UDMR. Iar urmare a intelegerii facute de Govor cu liderii comunitatii maghiare din Transilvania, sub inaltul patronaj al lui Viktor Orban, s-ar fi facut si unele calcule pentru noua imparteala. Pentru ca, in afara celor sapte milioane de euro din care a apucat sa se infrupte Liviu Dragnea, au mai ramas disponibile pentru APASERV SA Satu Mare nu mai putin de 100 milioane de euro. Iar conform „Pacii de la Satu Mare”, 60 la suta ar urma sa ramana partii romane, via Mircea Govor, restul de 40 la suta urmand sa revina partii maghiare. Iar de aici intervin aspecte care tin strict de siguranta nationala.

Fonduri pentru finantarea autonomiei
Pentru ca organele abilitate ale statului roman suspecteaza ca banii respectivi, deloc putini, ar putea reprezenta o finantare uriasa pentru lupta, fie ea si una declarat culturala, pentru autonomia maghiara. Totul in conditiile in care „baronii” din zona de nord-vest care deja au aderat sau sunt pe cale sa adere la „Pacea de la Satu Mare” s-ar dovedi mult mai maleabili cu manifestarile in favoarea autonomiei, care, cu siguranta, se vor amplifica simtitor in perioada urmatoare. Mai ales ca, sa nu uitam, exista informatii ca insusi premierul Viktor Orban nu ar fi deloc strain de incurajarea acestor proiecte prin care s-ar putea finanta practic aparitia unei veritabile „coloane a cincea” a intereselor maghiare. Si asta intr-un teritoriu controlat total de catre „baronii”  care faceau atata caz pana acum de „nationalismul” lor…

Amenintari cu moartea
Interesant este ca in aceasta bulibaseala totala de la Satu Mare, simtindu-se tradat de catre noii sai colegi pesedisti, Ovidiu Silaghi ar vrea acum sa se intoarca in PNL. Nu poate insa, pentru ca fotoliul de lider al organizatiei judetene liberale este ocupat, fie si interimar, de fostul deputat PPDD, Romeo Nicoara. Care, sustinut de Crin Antonescu, nu vrea sa dea inapoi, ceea ce a infuriat la culme cuplul Stef – Silaghi. Mai mult, din toata aceasta lupta pentru filiala PNL Satu Mare s-ar putea deschide o ancheta paralela, dupa ce Nicoara ar fi primit amenintari, inclusiv cu moartea , prin mesaje de genul „vezi sa nu patesti ca Pastorul” (n.r. – posibila referire la cazul pastorului satmarean Adrian Blaga, al carui trup incendiat a fost gasit, alaturi de al copilului sau, in masina personala).

Sursa: eNational.ro » Dezvaluiri

Niciun comentariu: