Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

luni, 20 iunie 2011

ADEVARUL DESPRE UNGURI (VII)

Discriminati in propia tara. Unde ne sunt presedintele si armata? Ungaria este vinovata de etnocid antiromanesc

“O noua imixtiune a Guvernului Ungariei in problemele interne ale Romaniei a avut loc prin declaratia de joi, 16 iunie, a vicepremierului Zsolt Semjen care a pretins ca Romania ar incerca „o schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice” si ca „Tinutul Secuiesc reprezinta o problema de viata si de moarte pentru maghiarime”.
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures solicita autoritatilor Statului Roman o reactie ferma de respingere si de condamnare si de descurajare pe viitor a acestor ingerinte anormale si jignitoare care au devenit o practica pentru autoritatile ungare”, se arata intr-un comunicat al FCRCHM, preluat de Romanian Global News.
“Afirmatia vicepremierului Zsolt Semjen este perceputa de cei 400.000 de romani din judetele Covasna, Harghita si Mures, discriminati in propria tara, nu numai ca o sustinere a declaratiilor agresive de incitare la nesupunere civica si violenta formulate de unii lideri politici maghiari din Romania, ci si ca o amenintare implicita, fapt inadmisibil, de natura a deteriora profund relatiile romano – ungare. Suntem convinsi ca toti romanii, nu numai romanii ardeleni, nu pot accepta declaratii belicoase care cuprind formulari de genul „suntem obligati sa folosim orice mijloace” avand in vedere atrocitatile savarsite de armata si populatia civila maghiara, dupa Diktatul de la Viena, cand partea de nord a Transilvaniei a fost facuta cadou Ungariei de Hitler si Mussolini.
Dupa modelul international, consideram ca, in loc de astfel de imixtiuni iresponsabile in politica interna a tarii noastre, un prim gest de normalitate in scopul consolidarii si strangerea relatiilor de buna vecinatate si prietenie dintre Romania si Ungaria ar fi cel al prezentarii de scuze oficiale din partea Ungariei pentru etnocidul antiromanesc si genocidul antievreiesc pe care l-a girat intre anii 1940 – 1944, inclusiv in „Tinutul secuiesc”, ceea ce pana acum nu s-a intamplat.
Consideram ca inainte de a face procese de intentie Romaniei privind modificarea „hartii etnice” (?) a tarii noastre, autoritatile ungare ar trebui sa asigure un minimum de drepturi reale pentru minoritatile nationale din Ungaria, ramase la nivel de promisiuni de 20 de ani, si sa solutioneze probleme precum fenomenul „etno bussines”, problema retrocedari bunurilor care au apartinut persoanelor, organizatiilor si bisericilor minoritatilor nationale, sa permita amplasarea de monumente pentru aceste minoritati, sa asigure invatamantul in limba materna nu doar declarativ si sa solutioneze reprezentarea parlamentara a minoritatilor nationale din Ungaria”, se arata in comunicatul Forumului.
Reamintim ca vicepremierului ungar Zsolt Semjen a avut impertinenta sa declare ca reorganizarea Romaniei ar constitui o incercare de schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice. Declaratiile oficialului maghiar fiind plasate mai mult in registrul Evului Mediu decat in cadrul unei Uniuni Europene pentru care segregarea etnica este un principiu de neacceptat.
Declaratia iresponsabilului demnitar maghiar continua: „Este o problema de viata si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Tinutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari sa ramana unite. Romania si-a asumat angajamente internationale sa nu schimbe fortat harta etnica”, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, potrivit Mediafax, care citeaza agentia MTI.
Oficialul maghiar a mai spus ca proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei ar fi o schimbare intentionata si neacceptabila a hartii etnice, o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania. Adica in viziunea revizionistului maghiar asa zisul Tinut secuiesc si Transilvania sunt doua lucruri aparte.
Totodata, vicepremierul extremist maghiar Zsolt Semjen a facut o paralela intre proiectul reorganizarii propus de presedintele Traian Basescu si sustinut de PDL si masurile din vremea regimului Ceausescu, cand Regiunea Mures Autonoma Maghiara a fost desfiintata, uitand insa sa precizeze ca acea regiune Autonoma Maghiara a fost impusa Romaniei de catre Stalin si sovietici, iar in acea perioada romanii din zona au fost asimilati si supusi unui tratament aproape identic ca pe timpul Diktatului de la Viena.
Preluat de pe: 

Cititi si: ROMANII, POPOR FARA TARA (VI)
             CARNAVALUL TRADATORILOR
             EPURAREA ROMȂNIEI
             DESTRAMAREA ROMANIEI
             DE LA PEŞCHEŞUL TURCESC LA PAŞALÂCUL FMI
             PATIMI INFECTE
            
ADEVARUL DESPRE UNGURI (I)
             ADEVARUL DESPRE UNGURI (II)
             ADEVARUL DESPRE UNGURI (III)
             ADEVARUL DESPRE UNGURI (IV)
             ADEVARUL DESPRE UNGURI (V)
             ADEVARUL DESPRE UNGURI (VI)

Niciun comentariu: