Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

vineri, 6 mai 2011

NU SE MAI POATE FACE NIMIC

Acest epitaf este pus pe crucea actuala a Romaniei si el este repetat cu obstinatie pe toate canalele mass-media, de o mana de corifei de profesie, care, desi multi dintre ei nu au vreo calificare, apar permanent, in special pe ecranele televizoarelor, tinand romanii intr-o transa permanenta si anulandu-le orice dorinta de actiune si solidaritate.
Ascultandu-i ai crede ca poporul roman a amortit definitiv si el este o natura moarta a unei Romanii aflata intr-o implacabila si desantata descompunere, iar cand misca nu este in stare sa faca decat lucruri rele.
In acest carusel al nemerniciei nici nu este de mirare ca stiri internationale, cu impact moralizator si mobilizator, nu mai reusesc sa isi faca loc spre auzul si vazul romanului. Chiar daca ele sunt uneori abordate, asta se face cat mai evaziv cu putinta, evitandu-se miezul nealterabil, dar infasurandu-l in cat mai multe straturi bine camuflate ale comentariilor mincinoase si/sau manipulatorii, astfel incat romanul sa traiasca o realitate cat mai virtuala, zamislita si pusa in animatie de minti diabolice, degenerate, care atat de mult s-au dezobisnuit de lumina adevarului incat nu mai pot trai decat in intunericul faradelegii ca stil de viata, un stil pe care se straduiesc sa il impuna si multimilenarului crestin popor roman.
Ceea ce nu realizeaza cei care deja ne-au pus epitaful mentionat mai sus este ca actiunile lor nu au succesul scontat in atragerea populatiei in cursa pe care i-au pregatit-o si ca, de fapt, s-a produs un clivaj ireparabil intre ei, impreuna cu aderentii lor si majoritatea coplesitoare a romanilor, ajungandu-se la o convietuire in lumi paralele, care, pe masura trecerii timpului, se distanteaza iar datorita polarizarii devin tot mai incompatibile si ireconciliabile, ceea ce este din ce in ce mai vizibil. Iar daca pana acum am asistat la o consolidare a micii lumi paralele in care traiesc acesti minoritari, ma astept ca pe viitor marea lume a romanilor majoritari sa inceapa a se consolida si ea si sa-si restaureze bunele oranduieli, ceea ce inevitabil va conduce la sufocarea si sucombarea micii lumi amintite mai inainte.
Pentru a intelege ca asta nu este o utopie, ci un fapt real care are si un precedent, redau mai jos un articol pe aceasta tema, datator nu numai de speranta dar si de incredere in fortele proprii, de resort patriotic:

REVOLUTIA SILENTIOASA

Revolutia islandeză

In Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate, marile bănci au fost naţionalizate si s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate, şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia.
Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală.
De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute? De doi ani? Si ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu?
Iata, pe scurt, istoria evenimentelor:
2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia in bloc a primului-ministru şi a membrilor guvernului. Continuă situaţia economica nefavorabila.
Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda, avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze sa le plateasca lunar pentru următorii 15 ani, la 5,5% interese.
2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendum-ului.
În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că va consulta poporul.
La referendum, organizat în luna martie, 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpol-ul emite un ordin, şi toti bancherii implicati pleaca din ţară.
În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie, care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran.
Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane.
Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazat pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.
Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
Aceasta este scurtă istorie a Revoluţiei din Islanda: demisia guvernului în bloc, naţionalizarea băncilor, un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice, închisoare pentru cei responsabili de criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshow-urile politice? S-au văzut imaginile de la aceste evenimente la televizor? Bineînţeles că nu.
Islandezii au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.

Liviu Mihaiu

              VIITORUL NOSTRU CU AJUTORUL DOMNULUI
              PLANETA MAIMUTELOR
              LUME, TREZESTE-TE!
              LA MANA LUI DUMNEZEU 
              RATACIREA DIN URMA
              CARNAVALUL TRADATORILOR

Un comentariu:

Bouda Francisc spunea...

Sunt absolut de acord cu ceea ce spuneți, dar hai să vedem ce putem face ”noi” , ca ”popor” , la modul concret: ”arma” de care dispunem , adică votul fiecăruia dintre noi , nu funcționează (deocamdată are prea puține gloanțe de calibrul necesar) iar ”mămăliga” (cică) nu explodează... Îmi vine în minte o frază : ”dacă nu acum, atunci când, dacă nu noi atunci cine ?”... Mi-e teamă că lăsăm răspunsul drept moștenire generației viitoare și urmașilor ei...