Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

marți, 17 iulie 2012

SECRETELE AXEI MAFIOTE VANTU – VOICULESCU – PATRICIU !!

Citez integral articolul cu titlul de mai sus:

         Toti trei au avut afaceri unul cu altul. Patriciu nu ar fi ajuns om fara Vantu, cel care i-a livrat actiunile fraierilor de sindicalisti de la Rompetrol – cele 14 la suta care i-au permis lui Patriciu sa puna mana pe afacerea vietii sale – trecuta la fartatii rusilor din CSI, kazahii fondatori ai CSI. Voiculescu este legat penal de Patriciu tot via dosarul Rompetrol, fiica sa tranzactionand ilegal actiuni pe pontul livrat de Patriciu, treaba care a imbogatit-o cu 12 milioane de dolari in opt ore si care i-a asigurat o pozitie respectabila in Rechizitoriul Parchetului.
         Daca Patriciu ar ajunge vreodata pe instanta, si daca ar exista Justitie pe bune in Romania, cea mai mica infractiune consemnata in Rechizitoriu l-ar trimite cel putin 14 ani dupa gratii. Camelia Voiculescu ar avea sansa doar la vreo sapte ani iar Rosca Stanescu vreo sase ani alaturi de alti 20 de inculpati, mai mult sau mai putin rasariti. De la acest dosar a inceput de fapt toata busculada ultimilor sase ani de criza politica din Romania – de fapt de la biletelul roz in care agramatul de Tariceanu, fotomodelul fiu de informator, cerea presedintelui Basescu sa “rezolve” cumva daravera dosarului ROMPETROL, stiut fiind ca presedintele are prerogative asupra Parchetului. Desigur, Dosarul Rompetrol nu este singurul dosar de mare coruptie si de mafie organizata din Romania. FNI, FNA, SAFI, BID etc sunt tot atatea initiale ale unor scandaluri teribile care au devastat spatiul public romanesc, smenuri la scara mare care au devalizat si saracit milioane de romani.
        Romanii au fost saraciti si jefuiti in multe alte feluri – de exemplu aproape toate “privatizarile” din Romania au fost jafuri ordinare, faptuite cam de aceleasi gasti de securisti/activisti/nomenclaturisti, organizate retelar, pe principii conspirative si care si-au impus varfurile vizibile in top 300 al milionarilor in euro ai tarisoarei. Prea putini dintre romani au avut ocazia sa afle cum s-au cladit aceste varfuri ale “capitalului” romanesc, care acum dau lectii de respectabilitate, care se fac ca planteaza pomisori si lupta pentru ozon si verdeata dupa ce au distrus si jefuit sistematic la nivel national, furand munca a generatii de romani prin parghiile serviciilor corupte si prin proptelele de partid unse de nestemata politicii romanesti, cinstitul si saracul criminal bolsevic Ion Iliescu – blestemul acestei tari. Voiculescu si Patriciu au avut in comun si o firma, pe vremea in care la vedere, se faceau ca se razboiesc in presa. In acelasi timp se vedeau la fereala in Viena si puneau tunuri la cale, mana in mana. Infractori cu smenul in sange, cei trei bandidos au prins un drag de Justitie cum nu s-a mai vazut, incercand prin toate mijloacele sa si-o subordoneze. Razboiul cu Justitia este tema centrala a tuturor celor care sunt implicati personal in cazul Patriciu, sau care au rude abonate la acest caz. De aici pleaca si razboiul deschis cu presedintele Traian Basescu. Dinu Patriciu este indicat de procurorii DIICOT drept creator si coordonator al unui grup de crima organizata, care si-a obtinut aderenti si sustinatori din mai multe institutii ale statului.
         Reteaua de crima organizata transfrontaliera, grupare “de tip mafiot”, ar fi cea mai vasta, printre alte motive si pentru ca “s-a infiltrat la toate nivelurile puterii si in toate institutiile statului”. In Rechizitoriul ROMPETROL se gasesc multe dintre explicatiile pe care le cautam, cu privire la modul de alcatuire a Puterii actuale a Romaniei. Patriciu este un model de afirmare a unui grup de interese concentrat pe sectorul strategic al energiei. Preluarea ROMPETROL de catre gruparea Patriciu s-a facut cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vantu. In 1998, ROMPETROL, colos al industriei petroliere, era una dintre cele mai profitabile firme romanesti. Numai din contractele externe avea de incasat peste 250 milioane de dolari, harta creantelor acoperind Libia, Egipt, Sudan, Irak, Rusia, Ecuador. Traiectoria ascendenta a companiei este stopata brusc prin intersectarea cu gruparea Patriciu. La acea vreme, Patriciu era asociat cu Sorin Marin in firma SG International (SGI). Cu sprijinul lui Alexandru Popescu si Nicolae Stoica, pe atunci membri in conducerea ROMPETROL, din august 1998, SGI incepe sa cumpere masiv actiuni ROMPETROL cu pretul de 10-11 USD/bucata. “Investitorul” Patriciu nu avea dreptul legal sa faca investitia, SGI-ul avand mari datorii catre stat. La sfarsitul lunii septembrie, SGI detinea deja 18% din actiunile ROMPETROL, fara sa fi anuntat CNVM la depasirea pragului de 5%. Profitand de pozitia sa de atunci, de parlamentar al unui partid aflat la guvernare, Patriciu a incalcat flagrant legea sfidand CNVM. In luna octombrie 1998, prin functionarii ROMPETROL, SGI cumpara inca 11% din actiuni aflate atunci in posesia lui Sorin Ovidiu Vantu. Vantu le achizitionase de la PAS – asociatia salariatilor, care au cedat actiunile catre SOV cu speranta ca astfel vor fi protejati de atacul lui Patriciu. Nu s-a intamplat asa, in realitate, Vantu si Patriciu erau intelesi si “i-au lucrat” pe actionari fara probleme.
         Fara sprijinul lui Vantu, Patriciu nu ar fi reusit sa puna mana pe ROMPETROL. Desi nu era inca actionar majoritar, Patriciu schimba abuziv componenta Consiliului de Administratie, devenind presedinte al acestuia. Sorin Marin, omul sau de incredere, devine membru, la fel ca si reprezentantul FPS. Patriciu introduce modificari in Statul de functionare ale Companiei ROMPETROL care sa-i permita confiscarea definitiva si, mai ales, accesul imediat la activele fiscale ale ROMPETROL. Dupa rezolvarea ROMPETROLULUI, a urmat lichidarea celui mai important complex energetic din sud-estul Europei – SNP PETROM, care a fost vandut unei societati cu mult mai mica pondere – OMV, la ordinul expres al lui Adrian Nastase. Spaga luata de PSD pentru afacerea cedarii Petrom a depasit pretul afisat al tranzactiei. Membrii de varf ai acestui agregat infractional de jaf si distrugere a Romaniei nu sunt singuri, ci fac parte dintr-un Cartel care a controlat discretionar viata economica si viata politica a tarii. In epoca sa de varf, Sorin Ovidiu Vantu conducea nemijlocit, de exemplu, Serviciul Roman de Informatii, Radu Timofte numit la vedere de Iliescu, ca sef al Serviciului nefiind decat un interpus la comanda, un director de paie. Patronul era Vantu, el numea sefii de sectii, el aproba organigrama. Pe vremea lui Harnagea, fost caraus de ziare si apa minerala la Societatea lui Bacanu, la randul sau fost agent al Securitatii “transferat” la KGB, Sorin Rosca Stanescu avea un ascendent similar asupra SIE, nu chiar la nivelul lui Vantu insa – si tot pe vremea aceea era in foarte bune relatii si cu tanarul Mihai Razvan Ungureanu pe care il vedea viitor prim-ministru. Viziune ce s-a adeverit.
     Cartelul a avut un obiectiv constant, pe langa acumularea averilor – controlul politic si mai ales controlul institutiilor de forta ale statului roman, serviciile de informatii. Basescu a plecat din acelasi trunchi otravit al FSN-ului de inspiratie moscovita, organizatie nasita de Ion Iliescu, principal agent al serviciilor rusesti infiltrat chiar in casa familiei Ceausescu, unde a fost tratat ca un fel de fiu adoptiv, privilegiat pana si fata de copiii lui Ceausescu, pana sa i se arate acestuia dovezile tradarii lui Iliescu la rusi.
(Preluat de pe: http://secretele--sistemului.blogspot.ro/2012/07/secretele-axei-mafiote-vantu-voiculescu.html).

Niciun comentariu: