Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

sâmbătă, 22 octombrie 2011

MASCARADA DEMOCRATIEI

Daca m-ati intreba ce este democratia cu siguranta nu as putea da un raspuns specific, ci numai unul teoretic, in sensul literal al cuvantului, cum ca ar insemna “conducerea de catre popor”, adica un concept politic bazat pe vointa poporului, fara insa a putea exemplifica cum se aplica acesta in viata popoarelor.
Paradoxal!!!
Intr-o epoca in care obsedant se vorbeste numai de democratie si de extinderea acesteia in tari tinta, nu pot sa specific un exemplu despre modul in care s-a implementat acest concept politic.
Sa fie oare de vina minciuna in care omenirea a fost tarata fara a-si da seama si datorita careia acum traim intr-o realitate falsa, in care principiile si legile sunt folosite numai spre a pune in scena un simulacru prin care asa zisele elite mor de dragul poporului si nu isi precupetesc eforturile spre a identifica si implementa cai de sporire a bunastarii celor multi?
Eu asa cred si voi incerca sa ma explic cat mai lamuritor in aceasta privinta.
Voi incepe cu principiile de baza ale democratiei, asa cum au fost ele postulate: votul universal si suveranitatea natiunii.
Si, la randul meu, va voi intreba: chiar credeti ca votul universal va este un instrument folositor in a va exercita puterea? Sau el este un instrument prin care se simuleaza participarea poporului la luarea deciziilor, dupa care cei alesi, intr-o sarabanda a dispretului, se autoizoleaza oligarhic si incep sa-si imparta favoruri lor si disimulatilor lor sustinatori financiari, care sunt, de fapt, adevaratii lor stapani?
Unde este poporul dupa alegeri!?
Ironic as putea spune ca, dupa alegeri, poporul isi exercita suveran drepturile pe care le are, caci respectarea drepturilor omului este esenta democratiei.
Dar asta nu ar fi nici macar o iluzie, ci ea este o mare si gogonata minciuna, caci oligarhii societatii nu fac altceva decat sa-i limiteze cat mai mult drepturile prin abuzuri, manipulare si deposedare, transformand, in consecinta, poporul intr-o masa de manevra si o “carne de tun”, bun numai pentru a fi subiectul in numele caruia cei alesi si adevaratii lor stapani isi satisfac fara nicio retinere poftele si simturile nesatioase. Si astfel calea frumos pavoazata a democratiei este transformata in drumul larg spre instaurarea minciunii ca motor al societatii, impunand faradelegea ca stil de viata, iar adevarul si dreptatea fiind facute prizonieri in temnita nemerniciei lumesti.
De aici incolo nu va mai fi surprinzator ca se vor vehicula tot felul de concepte care sa ameteasca si mai mult masele si sa justifice actiunile murdare ale minoritatii oligarhice ce “asigura” “conducerea de catre popor”. Prin urmare, deja am devenit captivi ai unor principii fara suport moral sau macar natural, ascunse cu abilitate sub mantia minciunii.
Spre exemplu, in numele discriminarii pozitive a minoritatilor, am ajuns ca noi, majoritatea, sa ne bucuram de mai putine drepturi efective decat minoritati cu apucaturi din cele mai regretabile precum minoritatea maghiara, tiganii, infractorii, viciosii sau amoralii.
Pentru a ilustra mai bine pericolul evolutiv al acestui flagel si a-l infiera cu zambetul pe buze, doresc a insera aici trei bancuri foarte expresive:

1). Un ungur intra intr-un magazin din Targu Mures:
-         As dori si eu niste gulas...
Vanzatorul:
-         Sunteti ungur?
Asta se enerveaza:
-         Si daca ceream strudel ma intrebai daca sunt neamt, daca ceream pui seshuan ma intrebai daca sunt chinez, sau daca ceream pizza trebuia sa fi fost Italian?
-         Aaaa, nu...
-         Si atunci, sovinule, de ce ma intrebi daca-s ungur pentru ca am comandat gulas?
-         Pentru ca aici e magazin de electronice...

2), Badea Ion s-a hotart sa emigreze si fiind intrebat de ce a luat aceasta hotarare, are loc urmatorul dialog:
-         Pai, din cauza homosexualitatii…
-         Dar de ce, te simti amenintat?
-         Pai, da! Uite cu sta treaba: inainte homosexualitatea se pedepsea cu inchisoarea. Acum ea este permisa prin lege. As vrea sa emigrez pana nu devine obligatorie!

3).  Puradelu' îl întreabă pe Bulibaşa ce este democraţia.
-         Atunci când cheltuim ajutorul social în două zile şi apoi mergem şi şparlim de la altul, aia e democraţie.
-         Şi ăla nu zice nimic?!
-         Ba da, dar aia e rasism!

Iata prin urmare, cum, in numele libertatii democratice, scara valorilor se rastoarna, binele devine rau, raul standard de viata, morala balast al dezvoltarii, iar minciuna motor al evolutiei.
O astfel de situatie, devenita deosebit de pernicioasa prin globalizare rapida, s-a mai instaurat in omenire inainte de cel de-al doilea razboi mondial, cand datorita degradarii morale principiile de drept nu numai ca au fost abandonate, dar au fost si dizgratios maimutarite, iar dispretul fata de om a atins cote fara precedent, permitand dezlantuirea salbatica a celor mai animalice resorturi clocite in minti intunecate.
Prin similitudine, acesta este un avertisment asupra pericolului in care suntem din nou pusi de acelasi minti tenebroase, veneratoare si propagatoare ale raului si minciunii, care ne-au adus din nou in marginea abisului intunecat al nestapanitelor si aprinselor lor pofte diabolice.
Departati-va de acestia spre a nu va face partasi la relele lor fapte si a lua impreuna cu ei pedeapsa ce ii asteapta!
Fac un nou apel pentru reintoarcere la valorile noastre nationale si la credinta stramoseasca prin care am iesit intotdeauna din negrele incercari ale istoriei, in mod miraculos, mereu tot mai intariti.
Cu Dumnezeu inainte!

             LINISTEA DINAINTEA FURTUNII?!
             APELUL DE SEARA
             VIITORUL NOSTRU CU AJUTORUL DOMNULUI
             STAREA DE APATIE

Niciun comentariu: